Close

De boekhouder voor de creatieve ondernemer

Wat is belangrijk voor de creatieve ondernemer?

Ook voor de creatieve ondernemer geldt wat al gezegd is over de alternatieve ondernemers en coaches en psychologen: zij hebben doorgaans niet de eerste prioriteit om met hun administratie bezig te zijn. De zelfstandige creatieve ondernemer of kunstenaar wil zich richten op zijn eigen bezigheid en ontdaan worden van administratieve last. De creatieve ondernemer volgt zijn hart en wil voor de volle honderd procent zijn idee verwezenlijkt hebben in zijn gecreëerde object of in zijn optreden of uitbeelding. Het lijkt zo geformuleerd dat op deze manier de administratie en de cijfertjes hier wel heel erg ver van verwijderd zijn.

Waarom is ook voor de creatieve ondernemer een goede administratie van wezensbelang?

Toch kan niet sterk genoeg benadrukt worden dat ook bij deze beroepsgroepen, een gedegen administratie van wezenlijk belang is en veel stress kan wegnemen.

Wat kan CEA betekenen voor deze doelgroep?

Carlo Ensing Administraties wil tevens voor deze alternatieve ondernemers de volle administratieve last wegnemen zodat er alle ruimte gecreëerd wordt voor het artistieke proces. Maar wel zodanig dat deze ondernemer met een gerust hart over zijn financiën kan denken en een zeker gevoel heeft dat hij/zij correct aan alle administratieve verplichtingen van ook dit vakgebied kan voldoen. Zo kent Carlo Ensing Administraties de procedures die plaats vinden als een kunstenaar zijn objecten exposeert bij een galerie of hoe de verkoop van een kunstwerk administratief afgehandeld dient te worden (met alle btw-vragen hieromtrent).