Close

23 januari 2019

Doelgroeponderzoek naar de boekhouding van psychologen, coaches en aanverwante beroepsgroepen

Eerlijk is eerlijk: bij deze beroepsgroepen is je eerste gedachte dat deze niet erg bezig zijn met hun boekhouding en daar ook niet in uitblinken. Het zal ongetwijfeld een onjuiste en stereotype gemeenplaats zijn. Er zullen vast veel coaches zijn die hun administratie voortreffelijk op orde hebben.

 

Mijn kantoor is momenteel druk bezig met het nog meer verbeteren van de boekhoudkundige dienstverlening aan deze groep door een specifiek doelgroep-onderzoek te gaan uitvoeren. In dit onderzoek, dat een serie interviews behelst, wil ik nog duidelijker krijgen waar de specifieke administratieve en boekhoudkundige behoeften en problemen van deze doelgroep uit bestaan.

Om dit effectief te doen kan ik wel wat hulp gebruiken uit mijn netwerk.

 

Dat boekhouding en coaching/psychologie/etc. niet meteen met elkaar geassocieerd worden is iets dat ik vaak zelf ook heb moeten ervaren. Ikzelf heb namelijk in het verleden psychologie gestudeerd in Groningen (afgestudeerd in de functieleer in 1990: wie kent deze richting nog?). Door allerlei ook persoonlijke redenen is een psychologie-carrière bij mij nooit goed van de grond gekomen. Met als gevolg dat ik altijd op feestjes en andere sociale bijeenkomsten eindeloos heb moeten uitleggen hoe een psycholoog ertoe komt om zich om te scholen naar boekhouder. Ook een psycholoog weet wat cijfers zijn, toevallig waren statistiek en methodologie mijn favoriete onderdelen. En een boekhouder kan wel wat mensenkennis gebruiken. Ziedaar de raakvlakken.

 

De kennis en affiniteit met deze beroepsgroep (psychologie/coaching) is dus wel altijd bij mij aanwezig gebleven. In mijn huidige vakgebied van boekhouder/administrateur kan ik juist deze achtergrond en kennis uitstekend inzetten voor mijn dienstverlening aan deze doelgroep. Al was het maar omdat ik weet wat er leeft onder deze groep, hetzelfde denkniveau heb en de bagage en levenservaring heb om mij te kunnen inleven in de vragen (ook op administratief gebied) van deze beroepsgroep.

Ben jij een coach, therapeut of psycholoog met een eigen praktijk? En zou je mee willen werken aan dit onderzoek door middel van een interview met mij?

Wellicht ben je niet blij met je huidige boekhouding en/of doe je het zelf en wil je het toch gaan uitbesteden.

Maar ook als je al een boekhouder hebt of het naar tevredenheid zelf doet kun je meedoen aan dit onderzoek. Het gaat mij om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er leeft in de doelgroep op administratief gebied.

 

Ik zou heel graag een interview met je willen afnemen (liefst face-to-face) waarin ik je wat gestructureerde vragen voorleg. Uiteraard is tijdens dit gesprek ook alle gelegenheid voor het (kosteloos) beantwoorden van jouw boekhoudkundige vragen.

Reageer via het contactformulier  of stuur me een persoonlijk berichtje via Linkedin of naar mijn mail, net wat je fijner vindt.

 

Tot slot: Ken je coaches, etc, in je netwerk waarvan je denkt dat dit echt wat voor hun is? Verwijs ze svp naar mij en taggen op Linkedin of Facebook zou ook fijn zijn.

 

2 Comments on “Doelgroeponderzoek naar de boekhouding van psychologen, coaches en aanverwante beroepsgroepen

Ineje Oudekerk
23 januari 2019 at 12:50

Interessant Carlo. Succes

Beantwoorden
Carlo Ensing
23 januari 2019 at 12:56

Bedankt, Ineje. Heb je zelf ook belangstelling om mee te doen? mvg Carlo Ensing

Beantwoorden
Met het invullen en opsturen van dit contactformulier gaat u akkoord met mijn privacybeleid en geeft u toestemming voor het verwerken van de persoonsgegevens die u hier hebt ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *