Close

Profiel

Wie is Carlo Ensing? Een profiel

Mijn roots liggen in het mooie Twente. Na mijn middelbare schooltijd ben ik vol enthousiasme en idealisme psychologie gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik kwam er echter al snel achter dat de psychologie wel iets anders is dan de geromantiseerde opvattingen die ik van het vak had. Toch zouden juist deze ‘nieuwe’ aspecten van de studie mij uiteindelijk ook aanspreken. Ik bleek uitstekend overweg te kunnen met vakken op het terrein van de statistiek en methodologie. En ik ben uiteindelijk afgestudeerd in een ‘hardere’ kant van de psychologie, de functieleer.

Hoe is Carlo Ensing boekhouder geworden?

Maar beroepsmatig werken als psycholoog bleek uiteindelijk niet mijn bestemming. Omdat ik ook het cijfermatige werk erg leuk vond en hierin ook goed was, en daarnaast ook snel aan het werk wilde ben ik mij al snel gaan omscholen in een loopbaan op boekhoudkundig gebied.

Vele boekhoudkundige banen waren het gevolg, waaronder ook diverse op administratie- en accountantskantoren. En passant voltooide ik in deeltijd de bachelor Accountancy-opleiding van de Hanzehogeschool.

Hoe is Carlo Ensing Administraties ontstaan?

Door als zzp-er te gaan werken komen mijn idealen samen: werken voor klanten die naadloos aansluiten bij mijn eigen persoonlijke en beroepsmatige voorkeuren en affiniteiten: de psycholoog, de coach, de alternatieve en creatieve ondernemer, zzp-er, MKB en stichtingen op het gebied van natuur en cultuur. Kortom werken met mensen en organisaties die idealisme, verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben staan.