Close

28 november 2018

VAN SCHOENENDOOS NAAR WINSTADVISEUR: DE MODERNE BOEKHOUDER

Bij boekhouder en boekhouding denken we al snel: verwerken van de cijfers, de schoenendoos, het gevulde excelbestandje. De ondernemer levert per kwartaal zijn bonnetjes aan. Krijgt twee weken later rapportje terug. BTW aangifte gedaan. Aan eind van het jaar IB aangifte en jaarrekening. Deze verdwijnt in de la. Geen gezeur, we zijn er weer vanaf.

Dat is het dan voor boekhouder en ondernemer.

Ik denk dat het beter kan en moet. Zeker in deze tijd met alle razendsnelle ontwikkelingen, vooral op digitaal gebied, kan en moet het anders.

Er wordt vaak beweerd dat het boekhoudvak verdwijnt. Door de digitalisering en robotisering kan de ondernemer het allemaal wel zelf.

Ik denk dat er wel degelijk een taak voor de boekhouder overblijft. Sterker, een taak die belangrijker is dan het vanzelfsprekend funderen van de financiële administratie. Want het huis moet wel staan.

Ik wil een boekhouder zijn met betrokkenheid voor de klant en de wereld om mij heen. Dat betekent dat ik duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heb staan. De groene natuur, maar ook een bruisend cultureel leven en een bloeiende succesvolle economie vind ik belangrijk.

Dit wil ik ook graag bij mijn klanten terug zien: maatschappelijk betrokken, hart voor de eigen zaak en voor de wereld om ons heen.

Om goed voor deze wereld te zijn en de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen dien je ook goed voor je eigen bedrijf te zijn. En daar komt mijn dienstverlening en mijn onderscheidende werkwijze in beeld.

Ik zie boekhouden niet in de eerste plaats als het verwerken van droge cijfertjes. Ik wil dat bij de ondernemer het besef aanwezig is dat inzicht in de cijfers essentieel zijn voor een succesvolle bedrijfsvoering, zeker in de nabije toekomst met alle digitale ontwikkelingen die op ons af komen.  Als de cijfers voor jou leven, als je concreet impact ziet van jouw inzicht op je winst en op je duurzaamheidsdoelstellingen dan wordt boekhouding spannend en leuk.

Ik wil uiteindelijk ook een winstadviseur voor jou zijn. Zonder jou met extra vervelende taken op te schepen (het verwerken van bonnetjes etc. neem ik van je over) wil ik het jou zo gemakkelijk mogelijk maken om aan jouw doelstellingen te werken.

Dus geen rapportages achteraf waar je niets meer aan hebt. Je wilt te allen tijde inzicht in je cijfers hebben en proactief op de ontwikkelingen inspelen. Real time en online ieder moment toegang tot je gegevens.

Het boekhoud- en accountantsvak verandert, net zoals jouw vak verandert. Wees voorbereid. Wij moeten inspelen op deze ontwikkelingen door zelf sterk te staan maar ook deze wereld sterk te laten blijven.

Met het invullen en opsturen van dit contactformulier gaat u akkoord met mijn privacybeleid en geeft u toestemming voor het verwerken van de persoonsgegevens die u hier hebt ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *