Close

25 juni 2018

Zomertijd, boekhoudtijd?

Het laatste waar je aan wilt denken tijdens je vrije zomerweken is de boekhouding. Toch blijkt uit onderzoek dat juist dit de beste periode is om na te denken over het aannemen van of switchen van boekhouder.

Waarom dat waarschijnlijk zo is? Daar zijn een paar voor de hand liggende redenen voor (die je zelf uiteraard ook kunt bedenken):

Je bedrijf (en daardoor de administratie) bevindt zich doorgaans in een rustiger vaarwater dus je hebt de tijd om alles even te laten bezinken (tenzij je natuurlijk een strandtent exploiteert).

Je voelt niet de hectiek van allerlei gegevens te moeten verzamelen voor de inkomstenbelasting. Deze heb je meestal in het voorjaar al bij elkaar gezocht (hoewel je ook uitstel tot 1 september kunt krijgen als je het echt op het laatst allemaal wilt)

Je hebt meer tijd in je agenda om een afspraak met je boekhouder te plannen

Je krijgt ruimschoots de tijd om te ‘wennen’ aan je nieuwe boekhouder totdat het moment van de aangiftes of het maken van de jaarrekening daar is. Je kunt dan objectiever beoordelen of hij/zij echt bij jou past en je tevreden bent over de dienstverlening.

Omgekeerd is het voordeel voor de boekhouder dat hij ruim de gelegenheid krijgt om jouw administratie van het hele jaar in te boeken of te controleren.

Afijn, zo zijn er natuurlijk altijd wel redenen te bedenken waarom het inschakelen van een boekhouder op een bepaald moment gunstig is.

De bovenstaande redenen vind ik persoonlijk wel erg overtuigend, dus ik zou zeggen: pak je telefoon en vraag bij mij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Dan kunnen we ook eens praten over een zomerkorting.

 

One Comment on “Zomertijd, boekhoudtijd?

Carlo Ensing
4 juni 2020 at 13:02

Hoi Dick, je hebt gelijk hoor maar het staat er nu toch al op dus ik kan het niet meer aanpassen. groetjes Carlo

Beantwoorden
Met het invullen en opsturen van dit contactformulier gaat u akkoord met mijn privacybeleid en geeft u toestemming voor het verwerken van de persoonsgegevens die u hier hebt ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *